مشاوره کسب‌وکار چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

مشاوره کسب‌وکار چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

مشاوره کسب‌وکار ارائه مشاوره و راهنمایی‌های تخصصی به شرکت‌ها با استفاده از دیدگاه بیرونی است. یک متخصص برای شناسایی مشکلات، بهبود عملیات، توسعه استراتژی‌ها و دستیابی به اهداف تجاری، راه‌حل‌های مناسب ارائه می‌کند.

معمولاً زمانی نیاز به مشاوره کسب‌و‌کار احساس می‌شود که برای غلبه بر موانع و به حداکثر رساندن عملکرد در زمینه‌های مختلف مالی، بازاریابی یا منابع انسانی، تحلیل عینی و ایده‌های تازه بخواهیم.

مشاوره کسب‌وکار چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

چرا باید از مشاور کسب‌وکار کمک می‌گرفتم؟

نزدیک به ده سال از کارم می‌گذرد. طی این سال‌ها درآمدم به میزانی که می‌خواستم نمی‌رسید. راه‌های بسیاری رفتم و هر کاری را پذیرفتم، اما نتیجه مطلوب نبود. دوستی پیشنهاد داد از شک مشاور کسب‌وکار کمک بگیرم. چند ماه است با یک مشاور کنارم کار می‌کنم. حالا دیگران مرا جدی می‌گیرند و می‌شناسند، چند پیشنهاد همکاری تازه داشته‌ام و بارها در مورد شغلم به نویسنده‌های تازه‌کار توضیح داده‌ام. مسیرم کوتاه و زیبا شده. به لطف جلسات مشاوره‌ هر روز وقت می‌دزدم تا بیشتر کار کنم. این مقاله را براساس تجربه‌ها و مطالعاتم درباره اهمیت و فواید مشاوره کسب‌وکار می‌نویسم.

 

مشاور کسب‌وکار کیست؟

مشاوران کسب‌وکار موفق متخصصان با تجربه‌ای هستند که دانش تجاری لازم جهت ایجاد استراتژی‌های طراحی شده برای کمک به موفقیت سازمان‌ها در هر شکل و اندازه‌ای را دارند. این افراد معمولا با تجربه‌های فراوان از کسب‌وکار و زندگی شخصی‌شان، می‌توانند راهنمای خوبی برای دیگران باشند.

مشاوره کسب‌وکار چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

 

مشاور کسب‌وکار چه می‌کند؟

محدوده‌ی خدمات مشاوره کسب‌وکار شامل حوزه‌های مالی، بازاریابی، منابع انسانی، عملیات، فناوری اطلاعات، جذب مشتری، فروش و توزیع است. مشاوران کسب‌وکار می‌دانند که کسب‌و‌کارها منحصر به فرد و متفاوت هستند، پس برای هریک رویکرد سفارشی یا شخصی را برای درگیر کردن مشتریان خود به کار می‌گیرند.

 

مشاور کسب‌وکار روزانه چه می‌کند؟

کار مشاوران کسب‌وکار از یافتن راه‌هایی برای بهبود جریان نقدی شرکت، یا حل چالش‌های خاص سازمان با استخدام کارکنان جدید گسترده است.

برخی از این وظایف مشاوران کسب‌وکار عبارتند از:

  • انجام تحقیقات، تجزیه و تحلیل داده‌ها
  • طراحی محصولات یا خدمات جدید و ایجاد بودجه
  • تدوین استراتژی‌ها و توصیه‌هایی برای بهبود
  • برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی
  • مدیریت پروژه‌ها، اجرای طرح‌های تغییر و نظارت بر اجرا
  • ایجاد طرح‌های بازسازی، شناسایی زمینه‌هایی برای کاهش هزینه و بهبود فرآیند
  • کمک به مشتریان برای درک بهتر چشم انداز رقابتی، مخاطبان هدف و روندهای بازار
  • توسعه مطالعات امکان‌سنجی و استراتژی‌های ورود به بازار برای کسب‌وکارهای کوچکتر و استارت‌آپ‌ها

مشاوره کسب‌وکار چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

 

مهارت‌های لازم برای مشاوران کسب‌وکار

کسب عنوان شغلی مشاوره کسب‌وکار نیازمند مجموعه‌ای از مهارت‌ها، در رشته‌ها و زمینه‌های خاص تجاری است مانند:

  • افزایش کارایی داخلی
  • اجرای تغییرات سازمانی
  • بهبود عملکرد کارکنان
  • افزایش درآمد
  • حل مشکلات خاص شرکت
  • سازگاری و تفکر خلاق
  • تجزیه و تحلیل، تفکر انتقادی و حل مسئله
  • ارائه و سخنرانی عمومی
  • تحقیق، سازمان و مدیریت زمان
  • نوشتن و ارتباطات بین فردی
  • سطح بالای اعتماد به نفس و خودآگاهی
  • توانایی شنونده فعال بودن

 

7 دلیل برای کمک گرفتن از مشاوره کسب‌وکار

مهم نیست چقدر در اداره شرکت خود کارآمد هستید، چهار دلیل عالی برای استخدام خدمات مشاوره کسب‌وکار برای مشاغل وجود دارد:

مشاوره کسب‌وکار چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

1. صرفه‌جویی در زمان

بدون مشاوره کسب‌وکار، برای حرکت رو به جلو آزمون و خطا (راهی پرهزینه برای یادگیری با اشتباهات گران) می‌کنید. یا ممکن است قبل از تصمیم‌گیری ساعت‌ها برای تحقیق زمان بگذارید. مشاوران کسب‌وکار موفق در برنامه‌ریزی استراتژیک، تصمیم‌گیری و رشد کسب‌و‌کارتان کمک می‌کنند. شما روی صندلی راننده می‌مانید تا مشاور دانش و بینشی که نیاز دارید در اختیار شما قرار ‌دهد و شما آزادانه روی کسب‌وکارتان تمرکز می‌کنید.

 

هنگامی که مشاوری را استخدام می‌کنید، فقط برای خدمات و زمانی که به آنها نیاز دارید، هزینه پرداخت می‌کنید.

علاوه بر این، مشاوره کسب‌وکار در زمینه‌های مختلف -تولید ناب، تامین مالی فعال، برنامه‌ریزی مالی و غیره- مناطقی را که در حال حاضر بیش از نیازتان هزینه می‌کنید شناسایی کرده و به شما در کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند.

 

2. برنامه‌ریزی برای آینده

آیا در فعالیت‌های روزانه شرکت، اهداف بلند مدت را از دست می‌دهید؟ مشاوره کسب‌وکار به شما کمک می‌کند به عقب برگردید و استراتژی‌هایی برای توسعه و رشد در سال‌های بعد ایجاد کنید. از آنجایی که مشاوران کسب‌وکار موفق با شرکت‌های بزرگ‌تر کار کرده‌اند، می‌دانند برای رسیدن به سطح بعدی چه چیزی لازم است.

 

3. استفاده از فرصت‌ها

آیا برای توجه به فرصت‌های جدید استراتژی‌ و فرآیندهای لازم را در اختیار دارید؟ اگر محصول/خدمات شما به طور ناگهانی شروع به کار کند، چگونه، بدون از دست‌دادن شهرت یا کاهش، به تعداد بسیار بیشتری از مشتریان تحویل می‌دهید؟ یک مشاوره کسب‌وکار به شما کمک می‌کند نسبت به فرصت‌ها هوشیار بمانید و استراتژی‌ها را توسعه دهید تا برای به حداکثر رساندن فرصت‌ها و رشد ناگهانی در زمان وقوع آن آماده‌ی شروع کنید.

 

4. کسب دیدی عینی

مشاوران کسب‌وکار موفق دید شخص ثالثی از کسب‌وکار شما و ارزیابی صادقانه عملیات ارائه می‌دهند. این دیدگاه عینی به شما در برنامه‌ریزی آینده کمک کرده و در یافتن اشتباهات کمک می‌کند. آن‌ها از نظر احساسی درگیر سرمایه‌گذاری نمی‌شوند، پس به راحتی چالش‌ها را شناسایی کرده و به آنها رسیدگی می‌کنند.

عینیت مشاور در کسب‌وکارهای خانوادگی کارآمدتر است، چرا که در این شرکت‌ها بحث در مورد مشکلات اصلی دشوارتر است.

 

5. تخصص در کار

ارزش‌های اصلی مشاوران شامل دانش، مهارت‌های تخصصی و تأثیرگذاری آنها است. از آنجایی که مشاوران با مشاغل مختلف کار می‌کنند، نسبت به کارمندان داخلی، دانش عمیق‌تری از روندهای تجاری، چالش‌های صنعت، و فناوری‌ها و فرآیندهای جدید دارند.

 

6. صرفه‌جویی در زمان

تجربه مشاوران به این معنی است که آنها از قبل بهترین شیوه‌ها را می‌دانند. یک مشاور با نگاه به فرآیند تولید مشتری، خیلی سریع ناکارآمدی‌ها را شناسایی می‌کند. با داشتن یک مشاور کسب‌وکار، نیازی نیست که صاحبان مشاغل چرخ را دوباره اختراع کنند یا زمان ارزشمند خود را برای چیزی که توسط یک پیمانکار متخصص تکمیل می‌شود از دست بدهند.

 

7. سفارشی‌سازی

مشاوران راه‌حلی برای همه ارائه نمی‌دهند. ارزش آنها در یادگیری در مورد کسب‌وکار و اهداف هر مشتری و تطبیق مشاوره و مشاوره استراتژی با چالش‌های خاصی است که تجارت با آن مواجه است.

مشاوره کسب‌وکار چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

این سفارشی‌سازی به این معنی است که راه‌حل‌های یک مشاور بسیار موثرتر از خدمات مشاوره عمومی است. به عنوان مثال، یک مشاور کمک مالی دولتی می‌تواند برنامه های بودجه‌ای را انتخاب کند که کسب‌وکار شما به وضوح واجد شرایط است و بیشترین شانس موفقیت را دارد.

 

انتخاب مشاور مناسب

مشاوری را انتخاب کنید که نتایج ثابتی داشته باشد. می‌توانید با صاحبان و مدیران کسب‌وکار دیگر در حلقه خود صحبت کنید و ببینید آیا می‌توانید توصیه‌ای دریافت کنید.

همچنین می‌توانید از طریق وب‌سایت‌ها و سایت‌های رسانه‌های اجتماعی، پیشینه مشاوران را بررسی کنید. مشاوران برای چه کسانی کار کرده‌اند و سوابق تحصیلی آنها چیست؟ آنها چه مدت در تجارت هستند؟ چنین اطلاعاتی به شما کمک می‌کند تا یک متخصص واجد شرایط را انتخاب کنید.

همچنین در انتخاب مشاور خود به یاد داشته باشید که بهترین مشاوران هم نیازهای فنی و هم نیازهای روانی مشتریان خود را برآورده می‌کنند.

افرادی که تجربه‌ی کاری بیشتری دارند و طعم شکست را چشیده‌اند، اغلب مشاوران بهتری هستند.

 

آسیب‌های مشاوره غلط در کسب‌وکار

زمانی که مشاوره‌ها نادرست یا غیرمناسب باشند، می‌توانند آسیب‌های جدی به همراه داشته باشند. برخی از این آسیب‌ها عبارتند از:

هدردهی منابع مالی:

یکی از اصلی‌ترین عواقب مشاوره کیب‌وکار نادرست، اتلاف بودجه است. هزینه‌های مشاوره می‌توانند بسیار بالا باشند و اگر راهکارهای ارائه‌شده مؤثر نباشند، نه‌تنها پول هدر می‌رود بلکه ممکن است آسیب‌های مالی بیشتری نیز به همراه داشته باشد.

از دست دادن زمان:

پیگیری توصیه‌های نادرست زمان زیادی را از تیم‌های مدیریتی و اجرایی می‌گیرد ومنابع انسانی ممکن است به جای تمرکز بر مسائل مهم، صرفاً روی رویه‌هایی کار کنند که کارآمد نیستند.

آسیب به شهرت:

تصمیمات غلط ناشی از مشاوره کسب‌وکار نادرست  به اعتبار و شهرت تجارت آسیب ‌می‌زند. اگر مشتریان و بازار متوجه ناکارآمدی‌ها شوند، اعتماد خود را به برند از دست می‌دهند.

سردرگمی در استراتژی‌ها:

مشاوره‌های کسب‌وکار نادرست باعث می‌شوند مدیریت دچار سردرگمی در مورد هدف‌ها و استراتژی‌های لازم برای رسیدن به اهداف شود. این نوع سردرگمی به بی‌نظمی و عدم توجه به مسائل مهم منجر می‌شود.

مشاوره کسب‌وکار چیست و چرا به آن نیاز داریم؟

در واقع اجتناب از مشاوره نادرست نیازمند بررسی دقیق و انتخاب مشاوران با تجربه و معتبر است. تصمیم‌گیری‌های آگاهانه و انتخاب راهکارهای مناسب به پیشرفت و بهبود کلی کسب‌وکار کمک کرده و از آسیب‌های ناشی از مشاوره‌های غلط جلوگیری می‌نماید.

 

نتیجه‌گیری

مشاوره کسب‌وکار به فرآیند فراهم کردن دانش، تخصص و راهنمایی برای کمک به شرکت‌ها در بهبود عملکرد، شناسایی فرصت‌ها و حل چالش‌ها اشاره دارد. این خدمات می‌توانند شامل تحلیل‌های بازار، استراتژی‌های بازاریابی، مدیریت مالی، بهینه‌سازی عملیات و موارد دیگر باشند.

نیاز به مشاوره کسب‌وکار در دنیای پر رقابت امروز به شدت احساس می‌شود. با توجه به تغییرات سریع بازار، پیشرفت فناوری، و افزایش انتظار مشتریان، کسب‌وکارها برای باقی ماندن در صحنه باید به طور مداوم خود را بازبینی و به‌روز کنند. مشاوره تخصصی می‌تواند به شرکت‌ها کمک کند تا:

  1. چالش‌های ویژه‌ای را که با آن‌ها مواجه هستند شناسایی و تحلیل کنند.
  2. استراتژی‌های موثری برای رشد و توسعه طراحی کنند.
  3. خطرات و فرصت‌های موجود در بازار را بهتر درک کنند.
  4. منابع خود را بهینه کرده و هزینه‌ها را کاهش دهند.
  5. مهارت‌ها و تخصص‌های مورد نیاز را برای تقویت نیروی انسانی خود ارتقا دهند.

در نهایت، مشاوره کسب‌وکار به عنوان یک عنصر کلیدی در موفقیت سازمان‌ها عمل می‌کند و می‌تواند به مدیران کمک کند تا تصمیم‌گیری‌های بهتری داشته باشند و به هدف‌های بلندمدت خود برسند. با توجه به پیچیدگی‌های دنیای امروز، همکاری با مشاوران مجرب می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا قدم‌های مؤثری در راستای موفقیت و پیشرفت بردارند.

 

با تو

اگر به خدمات مشاوره‌ای برای کسب‌وکار خود نیاز دارید، با ما تماس بگیرید. ما مشاوره‌های تخصصی را ارائه می‌دهیم که دقیقاً برای کمک به رشد و پیشرفت شما طراحی شده‌اند. با تیم ما در ارتباط باشید تا راهکارهای مناسبی را برای موفقیت کسب‌وکار شما فراهم کنیم.

 

منابع:

https://www.slcbookkeeping.com/blog/4-reasons-why-you-need-a-small-business-consultant

https://www.mentorworks.ca/blog/business-strategy/hiring-business-consultants/

https://www.snhu.edu/about-us/newsroom/business/what-is-a-business-consultant

https://hbr.org/1982/09/consulting-is-more-than-giving-advice

 

هما احمدی طباطبائی

من، هما احمدی طباطبائی، نویسنده‌ی تخصصی در حوزه کسب‌وکار هستم. از همان زمانی که خواندن و نوشتن آموختم، ساکن دیار واژه‌ها شدم و تنها در هوای کلمات نفس می‌کشم. شیفته‌ی رشد و پیشرفت در عرصه تجارت هستم و رسالتم کمک به دیگران برای گام برداشتن در مسیر توسعه کسب‌وکارشان است. امیدوارم که با خواندن نوشته‌هایم، راهی تازه به سوی موفقیت بیابید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *