چگونه با پرسیدن سوالات درست، کسب‌وکار خود را بهبود بخشیم؟

چگونه با پرسیدن سوالات درست، کسب‌وکار خود را بهبود بخشیم؟

برآنید به جای کارکردن برای دیگری کسب‌وکار خودتان را راه بیندازید و مسیر خود را بسازید؟ تبریک، شما یک کارآفرین هستید. اما این فرصت بدون آموزش رسمی، به خطر می‌افتد. برای پیشگیری از هر آسیبی به بهبود کسب‌وکار با سوالات کلیدی بیندیشید، این پرسش‌ها را در ابتدا و پس از شروع کار، همواره از خود بپرسید.

استراتژی‌ پرسشگری در کسب‌وکار با ساخت چارچوب محکمی برای صاحبان کسب‌وکار سبب روشن شدن هدف‌گذاری فروش، بهبود امور مالی، رونق و دوام کسب‌وکار می‌شود.

 

نقش سوالات کلیدی در موفقیت تجاری

بهبود کسب‌وکار با سوالات کلیدی یکی از مؤثرترین ابزارها برای رشد هر تجارتی است. شناسایی نیازهای مشتریان با سوالات مناسب به کشف فرصت‌های جدید در بازار و ارزیابی نقاط قوت و ضعف کسب‌وکار می‌انجامد.

در این مقاله، به بررسی اهمیت طرح سوالات مناسب و چگونگی استفاده از آن‌ها برای دستیابی به موفقیت در کسب‌وکار خواهیم پرداخت.

چگونه با پرسیدن سوالات درست، کسب‌وکار خود را بهبود بخشیم؟

بهبود کسب‌وکار با 9 سوال کلیدی

استراتژی‌ پرسشگری در کسب‌وکار مؤثرترین راه‌ برای کشف فرصت‌های جدید در بازار و ارزیابی نقاط قوت و ضعف کسب‌وکار است. در ادامه، به معرفی 9 پرسش مهم می‌پردازیم که می‌توانند زمینه‌ساز تصمیم‌گیری‌هایی هوشمندانه‌تر باشند.

1. کسب‌وکار شما چه مشکلی را حل می‌کند؟

موفقیت هر کسب‌وکاری به این بستگی دارد که چگونه نیازهای مشتریان را برآورده یا مشکلات آنها را حل می‌کند. شرکت‌های بزرگ با ایجاد نیاز برای مشتریان و سپس تامین آن همیشه در صدر فروش باقی می‌مانند. به همین دلیل است که شناسایی نیازهای مشتریان با سوالات مناسب به درک واضح از اینکه چرا مشتریان محصول/خدمات شما را می‌خرند کمک می‌کند. علاوه بر این، استراتژی‌ پرسشگری در کسب‌وکار نشان می‌دهد چرا مشتریان محصول/خدمات شما را به‌جای محصول/خدمات دیگران انتخاب می‌کنند. این پرسش اولین قدم برای ارزیابی نقاط قوت و ضعف کسب‌وکار شماست.

چگونه با پرسیدن سوالات درست، کسب‌وکار خود را بهبود بخشیم؟

چگونه به این سوال پاسخ دهیم: پیش از شروع فروش، مزایای محصول/خدمات خود را مشخص کنید. ایده کسب‌و‌کارتان را برای افرادی که به آنها اعتماد دارید شرح دهید. هدف کسب‌وکارتان را در کمتر از 2 دقیقه با طراحی آسانسوری توصیف کنید. اگر محصول شما در بازار است، به مشتریان خود گوش دهید. با انجام این کار روابط‌تان با مشتری را بهبود می‌بخشید و ضمن کشف فرصت‌های جدید در بازار با دید بهتری بر چالش‌های تجاری غلبه می‌کنید.

2. کسب‌وکار شما چگونه درآمد خالص ایجاد می‌کند؟

کسب‌وکارها به درآمد خالص (سود) نیاز دارند تا خودکفا باشند، سرمایه‌گذاری کنند و به ثروت برسند. برای بهبود کسب‌وکار با سوالات کلیدی لازم است به درک کافی از پیچیدگی‌ها و وابستگی‌های متقابل کسب‌وکار و نحوه ایجاد درآمد برسید. باید بدانید آیا درآمدْ ذره‌ذره از حجم بالای فروش کسب میشود؟ یا قیمت‌گذاری ممتاز، درآمد خوبی از فروش کمتر ایجاد می‌کند؟ آیا کانال‌های فروش خاص موثرتر از کانال‌های دیگر هستند؟ با این تجزیه و تحلیل، می‌دانید که چگونه با تمرکز منابع بالاترین سود را کسب کنید.

چگونه به این سوال پاسخ دهیم: ثبت سوابق دقیق حسابداری و گزارش مالی را در اولویت قرار دهید. به طور منظم صورت درآمد ماهانه خود را مرور و نتایج واقعی را با طرح‌ها و بودجه‌های تجاری مقایسه کنید، دلایل پشت هر تفاوتی را بیابید. با ارزیابی نقاط قوت و ضعف کسب‌وکارْ به‌روز باشید و تصمیم‌های آگاهانه‌تری بگیرید.

3. کدام بخش از کسب و کار شما سودآور نیست؟

نقش سوالات کلیدی در موفقیت تجاری این است که به درک سودآوری محصولات/خدمات کمک می‌کند، مانند اینکه کدام محصولات باید تبلیغ شوند، کدام یک نیاز به تعدیل قیمت یا هزینه دارند. در حالی که شاید برخی از پیشنهادات کم سودتر ارزش نگهداشتن داشته باشند، مهم است که ترکیب کلی محصول را مدیریت کنید.

کدام بخش از کسب و کار شما سودآور نیست؟

چگونه به این سوال پاسخ دهیم: با سیستم‌های حسابداری درآمد و سود ماهانه را تجزیه کنید. با کمک استراتژی‌ پرسشگری در کسب‌وکار متوجه روندها، پیش‌بینی‌ها و بازخورد مشتریان شوید. عملکرد بالا یا ضعیف و محصولاتی که نیاز به تعدیل دارند را بیابید. این داده‌ها با افزایش سودآوری، منابع را بهینه می‌کنند.

 

4. مشتریان شما چه کسانی هستند؟

برای بهبود کسب‌وکار با سوالات کلیدی به این پرسش بیندیشید که چه کسانی از شما خرید می‌کنند؟ شناخت مشتری و این‌که کی و کجا باید به دنبالش بود، بخش بزرگی از مشکلات شما را رفع می‌کند.

مشتریان منبع درآمد ثابت شما هستند. آن‌ها اطلاعات ارزشمندی در مورد کشف فرصت‌های جدید در بازار به شما می‌دهند تا بدانید آیا محصول/خدمات شما ماموریت خود را به خوبی انجام می‌دهد یا نه.

چگونه با پرسیدن سوالات درست، کسب‌وکار خود را بهبود بخشیم؟

چگونه به این سوال پاسخ دهیم: اطلاعات مشتریان (نام، ایمیل، شماره تماس، و آدرس) را جمع‌آوری کنید و پروفایلی از آن‌ها بسازید. با تحلیل داده‌های فروش محصولات پرطرفدار را بشناسید. بعد از خرید، از مشتریان بخواهید که بازخورد بدهند یا در نظرسنجی شرکت کنند. حتما فعالیت مشتریان در شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنید تا بفهمید چه افرادی با برند شما تعامل دارند و به کدام محصولات/خدمات علاقه‌مند هستند. با تقسیم‌بندی مشتریان (سن، جنسیت، مکان جغرافیایی و ترجیحات شخصی) ببینید چه گروه‌هایی بیشتر از شما خرید می‌کنند.

 

5. مشتریان چه محصولاتی می‌خرند؟

بهبود کسب‌وکار با سوالات کلیدی آغاز می‌شود، سوالاتی که ضمن شناسایی الگوهای خرید به ارائه بهتر محصولات/خدمات کمک می‌کند. با بررسی داده‌های فروش، نظرسنجی‌ و تحلیل رفتار خرید، استراتژی‌ بازاریابی و توسعه محصول را درک کنید. این رویکرد با افزایش رضایت مشتریان، عملکرد کلی کسب‌وکار شما را ارتقا می‌دهد‌.

چگونه به این سوال پاسخ دهیم: شناسایی نیازهای مشتریان با سوالات مناسب به استفاده از داده‌ها برای تحلیل الگوهای خرید، محبوب‌ترین محصولات و رفتارهای خرید منجر می‌شود. از مشتریان بپرسید چه محصولاتی را ترجیح می‌دهند و چرا. اگر فروش آنلاین دارید، با ابزارهای تحلیل وب‌سایت، رفتار مشتریان (محصولات بازدیدشده، زمان حضور در سایت و موارد اضافه‌شده به سبد خرید) در سایت را بررسی کنید. با این کار از نظرات مشتریان و دلایل خریدشان آگاه می‌شوید.

چگونه با پرسیدن سوالات درست، کسب‌وکار خود را بهبود بخشیم؟

 

6. با ارزش ترین و پرهزینه ترین مشتریان شما چه کسانی هستند؟

بهبود کسب‌وکار با سوالات کلیدی یعنی از خود بپرسید کدام مشتری به سود شما کمک می‌کند.

این کار سبب تخصیص منابع مناسب برای خدمت به آنها می‌شود. با شناخت مشتریان پرهزینه، (فقط اقلام فروش و کالاهای تخفیف‌دار می‌خرند یا به موقع پرداخت نمی‌کنند) به ارزیابی نقاط قوت و ضعف کسب‌وکار خود بپردازید. به خاطر داشته باشید کسب‌وکار با داشتن مشتریان کمتر اما سودآورتر هم رشد می‌کند.

کسب‌وکار با داشتن مشتریان کمتر اما سودآورتر هم رشد می‌کند.

چگونه به این سوال پاسخ دهیم: با کمک استراتژی‌ پرسشگری در کسب‌وکار، یک استاندارد شرکتی برای هزینه خدمات ایجاد کرده و پس از تعیین عوامل پرت، میزان سود هر مشتری را محاسبه کنید.

 

7. مشتریان در محصولات/خدمات به دنبال چه چیزی هستند؟

برای بهبود کسب‌وکار با سوالات کلیدی به این پرسش مرتب پاسخ دهید تا بفهمید مشتریان دنبال چه چیزی هستند. بر کیفیت، ارزش، راحتی و نوآوری متمرکز باشید. با اعتبار، اعتماد برند، تقویت رضایت و وفاداری مشتریان، کسب‌وکار خود را به رشد و موفقیت برسانید.

چگونه به این سوال پاسخ دهیم: مشتریان انتظار دارند آنچه می‌خرند، دوام و کارایی استاندارد داشته باشد.آنها دنبال بیشترین بهره‌وری و ارزش، در ازای هزینه‌ی پرداختی، هستند. محصولات/خدماتی می‌خواهند که استفاده از آن‌ها راحت و بی‌دردسر باشد. خدمات پس از فروش و پشتیبانی در جلب رضایت و وفاداری مشتریان بسیار مهم است. به یاد داشته باشید محصولات/خدماتی با ویژگی‌های خلاقانه جدید، جذابیت بیشتری دارند. از طرفی مشتریان به برندهایی با شهرت شایسته اعتماد می‌کنند و تجربه مثبت سایر مصرف‌کنندگان را معتبر می‌دانند.

 

8. استراتژی قیمت گذاری شما چیست و چرا؟

تعیین قیمت برای محصول/خدمات بخشی از بازاریابی و امور مالی است. یکی از راههای بهبود کسب‌وکار با سوالات کلیدی پرسش در مورد قیمت‌گذاری است که به طور مستقیم بر ادراک برند، رقابت‌پذیری، رفتار مشتری و سودآوری تأثیر می‌گذارد. قیمت‌ها باید با موقعیت‌یابی محصول، یا بر مبنای ارزش، مطابق و در مجموعه رقابتی و انتظارات مشتریان منطقی باشد. در عین حال، قیمت‌گذاری با پوشش هزینه‌ها، باید سود مورد نیاز را تضمین کند.

استراتژی قیمت گذاری

چگونه به این سوال پاسخ دهیم: فرآیندهایی برای نظارت بر قیمت‌گذاری خود و رقبا قرار دهید. با ارزیابی نقاط قوت و ضعف کسب‌وکار از شرایط بازار مانند تغییر ترجیحات مشتری، فعالیت رقبا و روندهای اقتصادی مطلع باشید. از مشتریان یا تیم فروش بازخورد جمع کنید و با درک قیمت‌گذاری، زمینه‌های بالقوه برای تعدیل را شناسایی کنید.

 

9. مشتریان شما در محصولات/خدمات به دنبال چه چیزی هستند؟

نقش سوالات کلیدی در موفقیت تجاری غیرقابل‌انکار است. با طرح و پاسخ‌دهی سوالات کلیدی و ارزیابی نقاط قوت و ضعف کسب‌وکار ضمن کشف فرصت‌های جدید در بازار، رفتار مشتریان تحلیل و استراتژی‌های مؤثرتری تدوین می‌شود.

چگونه با پرسیدن سوالات درست، کسب‌وکار خود را بهبود بخشیم؟

چگونه به این سوال پاسخ دهیم: با گسترش اینترنت و افزایش استفاده از تلفن‌های همراه، بسیاری از مشتریان به خرید آنلاین روی آوردند. آن‌ها معمولاً قبل از خرید اطلاعاتی در مورد محصولات و خدمات مختلف جمع‌آوری می‌کنند، نظرات دیگران را مطالعه و در نهایت تصمیم به خرید می‌گیرند. با این‌حال خرید حضوری که به آن‌ها این امکان مشاهده محصولات و لمس آن را می‌دهد هنوز جایگاه ویژه‌ای دارد. با رشد شبکه‌های اجتماعی، مشتریان از این بستر برای جستجوی نظرات و تجربیات دیگران و حتی خرید از برندهایی که از طریق این شبکه‌ها دیده‌اند، استفاده می‌کنند. با افزایش اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های بهینه‌سازی شده برای موبایل مشتریان  به راحتی از طریق تلفن‌های همراه خود محصولات را جستجو و خرید می‌کنند.

 

نتیجه‌گیری

مالکانی که دائماً این 9 سؤال مهم تجاری را مورد ارزیابی مجدد قرار نمی‌دهند، در خطر از دست دادن فرصت‌ها برای تغییر و رشد مثبت هستند. برای کمک به حداکثر رساندن موفقیت کسب‌وکار، به طور مرتب آنها را مرور کنید و یک ذهنیت کارآفرینی را در پاسخ‌های خود به کار ببرید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.

 

منابع

https://www.linkedin.com/pulse/10-essential-questions-businesses-must-ask-stay-competitive-

https://www.entrepreneur.com/leadership/5-key-questions-for-business-success/469182

https://www.americanexpress.com/en-us/business/trends-and-insights/articles/10-most-crucial-business-questions/

 

هما احمدی طباطبائی

من، هما احمدی طباطبائی، نویسنده‌ی تخصصی در حوزه کسب‌وکار هستم. از همان زمانی که خواندن و نوشتن آموختم، ساکن دیار واژه‌ها شدم و تنها در هوای کلمات نفس می‌کشم. شیفته‌ی رشد و پیشرفت در عرصه تجارت هستم و رسالتم کمک به دیگران برای گام برداشتن در مسیر توسعه کسب‌وکارشان است. امیدوارم که با خواندن نوشته‌هایم، راهی تازه به سوی موفقیت بیابید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *